Зошто нас - Mandarin утро Кинески Училиште

Зошто нас

На живописни и антички јазик на Кина: мандарински. Слушање на еден кинески разговор е како зборовите што го слушате, истовремено предизвика серија на кратки анимации, кои се појавуваат пред вашите очи. Не е ни чудо, со Хан-це (кинеско писмо), ликовите кои сите се добиени од сликите, приказните на своите! Оние кинески знаци структура на јазикот, а во исто време овозможува голема флексибилност, кои ви даваат можност да се изразат точно и моќно. И не е чудо што ја потенцира важноста на соодветни вештини за слушање, како слушни вештини се задолжителни за учење да се комуницира во толку типично кинески начин.

Нашите во куќата дизајниран 1-2-3 учење циклус целосно признава овие и други основи на кинески јазик. Ние се распаѓаат на јазик за да ве натера да се види и да се разбере суштината на тоа, во исто време, ние само почнете да го користите. И не е дека како што го научиле вашиот мајчин јазик, каде што со помош и разбирање одат рака под рака?
20181025152930

Ги задоволува Исток Запад

My business partner Liwen Gong and me  decided to set up our own school in 2015. Main reason for this was my own learning experience and her teaching experience. After trying different schools as a student myself I found that basically all students were struggling with the same question:

"Учителе, што е  л ogic  на мандарински ? Сите тие правила  да ми даде, тие се мојата глава спин! Ако може само  да ми објасни својата логика, јас би да се зборува пред да знам! "

Да, тоа се чинеше дека се користат методи на учење, едноставно не може да го премости јазот помеѓу Западна (не-кинески) размислување и кинески размислување, меѓу Западна јазици и мандарински. Наместо да понудат разбирање, беа понудени правила, па дури и повеќе правила.

Да се направи мандарински животот лесен за студентите нашиот тим излезе со нова методологија наречена  забавени видео техника . Бавно движење техника  навистина ви покажува логиката на мандарински, и уште поважно, ве учи мандарински со само  едно правило  , наместо на десетици, а кои студентот не би сакал тоа?

Има работи што посака сте знаеле претходно, и  забавени видео техника  за мене е еден од нив. Се надевам дека ќе најдете дека како корисни како што го направив во тоа време!

______________________

20181025152853

НАШАТА МИСИЈА

Тоа е нашата мисија да ја шири убава кинески јазик со доставување на нашите студенти со највисок квалитет на наставата е можно, без оглед на нивната амбиција, потекло или возраст, и каде и да се.

Да бидат во можност да го стори тоа што го кријат најдобрите наставници и развиено уникатен концепт на настава, дава резултати над очекувањата.

Нашиот концепт

Нашите карактеристики

Врз основа на нашата визија нашите главни функции се како што следува.

функција

 пристап мандарина утро

традиционален пристап

2 во 1 и 2 плус 1 Наставна

Нашата програма прави да се постигнат својата цел мандарински учење, а во исто време да се подготвува да го положат испитот Кинески

Дополнителни предмети потребни за да се подготват за испитот

CLEVER учење, користејќи ги нашите забавени видео техника

Нашите забавени видео техника открива вистинската јадрото на мандарински, кој ја зголемува вашата брзина учење енормно

Јадрото на мандарински не се открива

ЛЕСНО меморирање, користење на нашата Структура на сајтот

Ние се распаѓаат на кинески јазик во голем број на основни градежни блокови. Ова го прави лесно да се разбере, а со тоа лесно да се сеќава на него

Учев само со повторување

Забавувајте се Користејќи, се врти вашето знаење во Вештина од страна на повеќе начини на вршење на

Игри, музика, поезија, филмови, активности ЕЕЗ. сочинуваат важен дел од нашиот метод, не само за време на нашите курсеви, но, исто така, надвор од кампусот и по дипломирањето

Еден начин на практикување: користете само книги

Стандардизиран метод на настава

 метод на настава мандарина утро користи од страна на сите наставници за да се обезбеди квалитетот на наставата

наставниот метод зависи од наставниците: различни наставници користат различен метод

Континуирано подобрување на наставната програма

Врз основа на повратни информации и наставниците студентот расте искуство ние постојано подобрување на нашите курсеви за користење на Plan-Do-Check-Act циклус

Не проактивен подобрување на наставната програма

Ако имате било какви прашања во врска со нашето училиште и нашите програми, кликнете на копчето подолу и контакт со нас!